16 apr. 2011

How to bake Cloudbarry Cheeskake on Swedish


Repect: (i ording)
Ett paket frysta bär, i mitt fall hjorton. 300-400 g.
1 dl socker
1 dl vatten
2-3 msk majsstärkelse (Maizena)
75g smör (50g funkar in case of emergency)
200-300 g digestivekex
finrivet skal av 2 citroner.
2 msk vanilj kräm
2 msk Keeso
600 g färskost, Philadelphia
2 ½ dl Kesella (1 %)
1 dl socker
2 tsk vanlijsocker
4 ägg
1 tesked salt.
Endast En Bunke och En kastrull behövs.

Steg1. Koka upp socker och vatten. Tillsätt 2/3 av bären, spara resten till servering på kakan. 2 msk majsstärkelse rör ner i kastrullen och låt koka i 2 min.
3. Häll sedan efter i bunken och mixa slätt med stavmixer (matberedare går också bra) Passera genom en finmaskad sil tillbaka till kastrullen. Rör om i silen, det gör det lättare att tränga igenom. Släng kornen av hjortrona. Låt svalna och ställ i kylen, rör om då och då.
4. Smält smör i ett glas i mikron, Mixa kexen i en matberedare till fina smulor, häll i smöret, de rivna citronskalen vaniljkrämen och Keeson, mixa igen. Sätt ugnen på 125 grader (varmluft 105)
5. Använd form med löstagbar kant med en diameter på ca 25 cm. Häll i smulmassan i formen, jämna till med händer eller sked.
6. Använd bunken och viska i färskosten, Kesella, socker, salt och mixa med matmixer. Häll sedan i eggen men en var för sig, blanda väl.
7.Häll ca 4 dl fyllning över botten, bred ut. Ringla över 0.75-1dl dl hjortonsås och upprepa detta två gånger till. Du kan göra olika lager/mönster i olika tjocklekar, du bestämmer.
8. Ställ in mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Ta ut kakan låt svalna i rumstempratur med folie papper över. Sätt sedan i kylen och låt den stå helst över natten. Om du vill äta den samma dag låt va den i kylen minst fyra timmar.
9. Ta fram ca 30 min innan servering, garnera med resten av bären (hjorton). Lägg gärna till mynta för en fräshcare smak.

Detta är Mitt hemgjorda recept som jag du delar med er! Jag brukar oftast inte göra som bruksanvisningarna/ingredienserna säger. Ex jag lade till Keeson och Vaniljsåsen, du kan ist ha i 2 msk jouice. Jag använde 1 citron för citronskalen. Jag använde lite extra vanlijpulver och salt. För en mer stelare effekt på kakan använd tre ägg. Dock tycker jag att fyra passar utmärkt. Experimentera med ingredienserna! Lägg till eller ta bort, ha i det du gillar. Bon apetit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar