8 juni 2011

Lingon sylt - icke besk.




Recept:
9 dl frysta lingon
2 dl frysta blåbär
2 dl frysta hallon
1 liten banan
4 matskedar vanliljsocker
4 matskedar maizena.

Ingredienser:
Häll 1 dl vatten i en stor kastrull och rör ned alla bären låt koka i 10 min. Rör inte om för ofta. Häll i mer vatten i kastrullen om det behövs så att inte kastrullen bränns och bären. Efter 14 min lägg i banan/erna, rekommenderar två bananer. Försök mosa allting i kastrullen, pressa mot boten eller vägg. Efter 16 min, häll maizena i ett glas med lite kallt vatten i och rör om, häll sedan i kastrull och rör då och då tills det har kokats i tjugo minuter. Låt det svalna innan du lägger i ditt förvar. För att få sylten kärn och skal-fri använd sil och tratt innan du häller allt i en burk. Se till att bruken inte är varm eller har fukt i innan du lägger i kylskåpet. För bästa effekt låt stå i kylen minst 4 timmar, om möjligt låt stå över natten. Serverar gärna till gröt, glass, yoghurt, på mackan funkar också.
För ytterligare mer smak, smaksätt med kardemumma, kanel eller ingefära.
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar